Zojuist aangekondigd: Popgroep S Club 7 bestaat 25 jaar en geeft om dat te vieren 11(!) concerten samen (2024)

Ken jij S Club 7 nog? De jaren 90 waren best een aardig decennium voor Spice Girls-oprichter Simon Fuller. Naast het bedenken van de grootste girlband aller tijden, kwam hij ook met de succesvolle popgroep S Club 7. De groep werd in 1998 opgericht in Londen en bestond uit – je verzint 't niet – zeven leden: Bradley McIntosh, Hannah Spearritt, Jo O'Meara, Jon Lee, Paul Cattermole, Rachel Stevens en Tina Barrett. Goed nieuws voor fans: S Club 7 gaat, omdat ze 25 jaar bestaan, weer samen optreden!

Hoe gaat het nu met meidengroep Kus? >

Hoe gaat het nu met S Club 7?

Ze scoorden enorme hits met catchy nummers als "S Club Party," "Bring It All Back" en "Don't Stop Movin'", hadden zelfs enkele TV-series die ook in Nederland te zien waren. In 2003 ging de groep uit elkaar, wat alweer een aardige tijd geleden is. Hoe gaat het nu met de zeven vrolijke vrienden?

Bradley McIntosh ging bij een boyband van korte duur

Bradley was één van de drie mannen in S Club 7. Nadat de popgroep uit elkaar ging, werd Bradley lid van Upper Street, een boyband die volledig bestond uit ex-leden van boybands. We geloven in recyclen, maar deze vorm werkte blijkbaar niet goed: een maand na het verschijnen van hun eerste single in 2006, viel de band uit elkaar. Inmiddels is Bradley producer voor andere muzikale acts en heeft hij een zoontje van vijf.

Hannah Spearritt ging acteren na S Club 7

Toen Hannah in de jaren 90 haar rollen in series als S Club in Miami en S Club in L.A. vertolkte, kreeg ze de smaak te pakken. Nadat de popgroep uit elkaar ging, wilde ze graag verder met haar acteerwerk. Ze kreeg rolletjes in de langlopende Britse soaps EastEnders en Casualty, evenals hier en daar een TV-film. Ook acteert ze af en toe op het toneel, zoals hier en daar een lokale kerstmusical. Ze heeft twee dochtertjes.

Jo O'Meara ging solo

Jo was duidelijk de beste zangeres van S Club 7, dus nadat de groep uit elkaar ging zette ze in op een solocarrière. In 2005 bracht ze haar eerste single, "What Hurts the Most" uit, gevolgd door een geflopt album. Zo'n zeventien jaar later heeft Jo de hoop niet opgegeven: zo bracht ze in 2022 nog de single 'Thriller' uit en treedt ze nog vaak op. In september 2022 moest ze een optreden afzeggen nadat ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht werd voor een rugoperatie.

Jon Lee ging het theater in

Wat er met Jon Lee gebeurd is? Eerlijk, het is een beetje een mysterie. Na zijn tijd bij S Club is hij het theater in gegaan – hij speelde in musicals als Les Miserables en Jersey Boys, en in 2018 verscheen hij nog in het reality datingprogramma Dinner Date. Verder is hij op Instagram niet te vinden en is hij al sinds 2015 niet meer op een rode loper verschenen.

Zojuist aangekondigd: Popgroep S Club 7 bestaat 25 jaar en geeft om dat te vieren 11(!) concerten samen (4)

Jon Lee in 2015

Was jij ook zo fan van Zoop? Zo gaat het nu met alle 'rangers' >

Paul Cattermole verkocht zijn awards op eBay

Paul's tijd in S Club 7 was een rocky road. Hij had vijf jaar lang een knipperlichtrelatie met Hannah, maar ook als het slecht ging, was hun relatie een verhaallijn in de S Club-series op televisie. Tegen The Guardian vertelde hij: "Er werd hier op een bepaald moment zó slecht mee omgegaan, dat ik geen andere keuze zag dan opstappen." De daaropvolgende jaren waren moeilijk, omdat hij financieel in zwaar weer verkeerde. Paul verkocht zelfs zijn Brit-award op eBay, waar hij in de onderstaande video over praat. In 2019 verscheen hij weer even in de media door zijn deelname aan First Dates Hotel. Daar liet hij in een emotioneel gesprek weten dat zijn verleden in S Club 7 het moeilijk maakte om een normaal datingleven te hebben. Nu houdt Paul zich bezig met: spirituele readings geven. Hier kan je hem volgen op Instagram.

Zojuist aangekondigd: Popgroep S Club 7 bestaat 25 jaar en geeft om dat te vieren 11(!) concerten samen (5)

Rachel Stevens scoorde zelfs hier solo-hits

Rachel Stevens is misschien wel de meest succesvolle ex-S Clubber – zij heeft na de break-up van de popgroep nog een succesvolle solocarrière op weten te bouwen. Sommige liedjes werden ook in Nederland hits, zoals "Sweet Dreams My LA Ex". Ze bracht twee solo-albums uit en had meerdere hits die hoog eindigden in de Britse charts. Rachel heeft inmiddels twee dochters en ze speelde in 2019 nog in de musical Rip It Up: The '70s. Ze houdt zich nu vooral bezig met fashion en heeft 302k volgers op Instagram.

Tina Barrett werd musical-ster

Net als veel van haar ex-bandleden heeft Tina na S Club haar muziekdroom niet opgegeven. Vanaf 2012 – negen jaar na het uit elkaar vallen van de band – kwam ze met enkele singles. Ze wilde nog een solo-album uitbrengen, maar dat is er nooit van gekomen. In januari 2020 heeft ze echter wel nog een single uitgebracht, genaamd 'Mwah Mwah', hierna kwam in hetzelfde jaar 'Private Dance Instructor' uit. Ook speelde Tina in enkele musicalproducties, zo speelde ze in Beauty & The Beast, en vertolkte ze de rol van The Wicked Witch of the West in The Wizard Of Oz. In 2016 is ze bevallen van een zoon.

Yes: S Club 7 bestaat 25 jaar en houdt een reünie

In 2015 kwam S Club 7 nog even bij elkaar voor een korte tour, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Volgens Paul brak er flinke ruzie uit over hoe de shows ingevuld moesten worden: "Er was een discussie of we een show moesten doen met dansjes en een backing track, of dat we het moesten doen zoals we het altijd hebben gedaan, met een liveband." Ook Jo geeft toe dat één reünie wel weer genoeg was: "Het was een reünietour, het is maar beter om die kort maar krachtig te houden," vertelde ze destijds tegen The Sun. Momenteel zijn Tina, Bradley en Stacey Franks (S Club 8) samen als S Club Allstars op tour.

Tóch blijkt de groep er weer zin in te hebben, want zojuist kwam dé aankondiging: we gaan de originele S Club 7 weer samen zien optreden! De popgroep bestaat dit jaar 25 jaar, en geeft daarom elf concerten in Engeland en Ierland, zo maakten ze gisteren bekend in het BBC-programma The One Show. Tickets voor de reünietour zijn vanaf vrijdag 17 februari te koop, maar geniet voor nu nog even van hoe het ooit allemaal is begonnen:

Zojuist aangekondigd: Popgroep S Club 7 bestaat 25 jaar en geeft om dat te vieren 11(!) concerten samen (9)

Laura Gommans

Digital Content Manager

Laura Gommans schrijft al vijftien jaar voor online media, met focus op film, opinie en mental health. Momenteel is ze Digital Content Manager bij Cosmopolitan. Voorheen was ze chef-redactie bij NSMBL, senior editor bij Glamour en presentator voor Netflix. In 2019 won ze een Grand Prix Content Marketing voor de vlogserie Laura’s Powermaand. Ze haalt plezier in het leven uit eighties films, stand-up comedy en snackbarvoer.

Zojuist aangekondigd: Popgroep S Club 7 bestaat 25 jaar en geeft om dat te vieren 11(!) concerten samen (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 6181

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.